Stichting Fonds Cultuurhistorie Zwolle lanceert nieuwe website met overzichtelijke aanvraagformulieren

Stichting fonds cultuurhistorie Zwolle

Benjamin Koolstra penningmeester en Herman te Pas Voorzitter  benaderde BEEENS voor het maken van een simpele en vooral informatieve veilige website voor de Stichting. Het duidelijk en stapsgewijs doorlopen van formulieren welke doorgaans analoog doorlopen worden omzetten naar de digitale wereld. Ook alle overige informatie en nieuwsberichten dienden een plek te krijgen. Doel, zodat het voor de aanvragers behapbaar en duidelijk is zonder afleiding. BEEENS ging deze uitdaging natuurlijk niet uit de weg!

WIREFRAME EN ADVIES

Het ontwerp begon met een wireframe hiervoor moest BEEENS zich goed inleven in de aanvragen en de doelen van de stichting. Subsidie aanvragen zijn vaak erg gedetailleerd en specifiek. Om de beste vertaal slag te maken is er veel tijd gestoken in het wireframe voordat we echt een design wouden presenteren. Veel overleggen zijn er gevoerd met de leden van de stichting, om de stappen zo duidelijk mogelijk te maken. Hoe wil de stichting dat de aanvragers de aanvraag doorlopen en hoe houden we het overzichtelijk. 

AANVRAGEN EN VERANTWOORDEN

Op de sobere website ligt de focus op de aanvraagformulieren, voor particulier en organisaties welke opzoek zijn naar ondersteuning, informatie en subsidie op cultuurhistorisch gebied in en rond Zwolle.Daarnaast wanneer de aanvrager een toekenning heeft gekregen dient deze ook een verantwoording formulier in te vullen naar afloop van het project.

 

Aan de achterkant van de website ontvangen de bestuursleden de ingezonden informatie, voor aanvullende stukken word een link naar de cloud drive gestuurd. Deze oplossing paste binnen de wensen en het budget en bood de meest veilige werkwijze. 

WEBFLOW

Meestal ontwerpt BEEENS website voor WordPress, maar door de grote hoeveelheid gegevensverwerking en de AVG wetgeving is er geadviseerd WEBFLOW te gebruiken. Tevens kan de website op deze manier goed onderhouden worden door de bestuursleden en is de kans op fouten en gegevens verlies klein. 

Zo zie je dat naast creatief ontwerp BEEENS ook  inzetbaar is voor praktische en efficiënte ontwerp oplossingen.

Bekijk hem snel: www.cultuurhistoriezwolle.nl/

 

Ook toe aan een creatieve of informatieve website? 

Ontwerp Website: BEEENS.NL
Development: KASPAR.NL